Op het nieuwe dubbelalbum Bula Quo! hoor je Status Quo zoals je ze nog nooit hebt gehoord. Bula Quo! ontleent zijn naam aan de eilandbewoners traditionele Fiji groet, en verwijst naar de titel van de band’s best verkochte studio album ‘Hello!’ Als het aan de muzikale inhoud ligt van deze dubbel cd zal dat ook wel blijven.

CD1 (New Studio Album) ontleent de tracks uit de ervaringen die de Quo’s opdeden tijdens hun verblijf op de Fiji eilanden en het schieten van hun film met de gelijknamige titel Bula Quo! Het is de mannen gelukt om het tropische klimaat, zon, zee en party te verweven in de muziek. Het eerste nummer ‘Looking Out For Caroline’ heeft nog iets van ‘The Good Old” Status Quo in zich al was het maar de link met ‘Caroline’ dat terug te vinden is op het zesde en succesvolle studio album. Aangezien Francis Rossi, Rick Parfitt en hun mannen er voor gekozen hebben in de sfeer van het eiland te blijven komt de ware Status Quo sound, op een enkele gitaar riff, in geen enkel nummer echt tot uiting. ‘Bula Bula Quo’ is pakkend en ligt makkelijk in het gehoor en zal het live zeker goed doen. ‘Mystery Island’ staat (ook) mijlen ver van wat je van Status Quo zou verwachten en is een nummer om over te slaan. Iets te lang in de zon gelegen, heren?

CD2 (Bonus Film Soundtrack) kent een tiental bekende Status Quo hits. Veelal live versies. Voor SQ fans geen belanghebbende meerwaarde. Het album blijft dan ook steken op een leuk gezellig vakantie project, waar de heren zeker van hebben genoten, maar waar de muziekwereld niet van wakker ligt. (6/10)(EarMUSIC)

Deel: